Spendeer jij ook altijd uren aan het zoeken van de juiste vakantiebestemming, of het vinden van het mooiste hotel? Voor ons is dit ook niet onbekend. En om voor jou de keuze wat makkelijker te maken gaan wij je wat meer vertellen over Bodrum, een van de populairste  badplaatsen aan de Turkse kust. Lees verder over de cultuur en bezienswaardigheden van het fraaie Bodrum. Ben jij na het lezen van onze blog ook overtuigd? Doe dan snel de hotel kamer check en bekijk en vergelijk de mooiste hotels in Bodrum!

Feestje op het strand

Zon, zee en strand

Bodrum staat bekend om de goedkope all inclusive vakanties. Mensen associëren het dan ook vooral met zon, zee, strand en lekker niks doen, maar Bodrum heeft zoveel meer te bieden! Bodrum is een prachtige badplaats met een mooie baai een een authentiek centrum. In de haven is er altijd wel wat te beleven, ‘s avonds is het hier gezellig druk en is alles mooi verlicht. Ook zou je bijvoorbeeld voor de kust van Güsmüslük kunnen snorkelen. Daar liggen overblijfselen van de verzonken stad Myndos. Als je meer van het nachtleven bent dan heeft Bodrum ook genoeg te bieden. Vlakbij de boulevard zijn er veel uitgaansgelegenheden te vinden. Zo is daar ook de fameuze discotheek Catamaran Club Bodrum. Het gebouw drijft en heeft een grote dansvloer van glas daardoor lijkt het alsof je op het water danst!

Cultuur

De rijke geschiedenis van Bodrum is terug te vinden in vele bezienswaardigheden. Wist jij bijvoorbeeld dat Bodrum een periode bij Griekenland hoorde? Je kan daardoor nog veel overblijfselen en opgravingen vinden die je terugbrengen naar deze tijd. Bekijk bijvoorbeeld het Mausoleum van Halicarnassus. Dit is een graftombe die is gebouwd voor de satraap (gouverneur van een provincie in die tijd), in opdracht van zijn zus. Het bouwwerk is maar liefst 45 meter hoog en heeft een oppervlakte van meer dan 1200 m2! En laten we Petrusburcht niet vergeten, dit is hét symbool van Bodrum. De burcht staat ook wel bekend als ‘het kasteel van Bodrum’ Deze burcht heeft meerdere functies gehad, zoals een gevangenis in 1895. Tegenwoordig is de burcht opengesteld voor publiek en is het eigenlijk één groot museum vol met internationale schatten.

De Turkse keuken

De Turkse keuken kent invloeden van de Griekse Arabische en Kaukasische keuken. In Turkije houden zij zich niet vast aan bepaalde tijden om te eten, zij eten wanneer ze honger hebben en de restaurants zijn dan ook vanaf een uur of 11 ’s ochtends geopend en sluiten pas als de laatste gasten weg zijn. Bij de kust van Bodrum kun je ook heerlijke visgerechten eten. Vergeet alleen niet vooraf om de prijs en het gewicht van de vis af te spreken, anders heb je kans dat je voor een zeer onaangename verrassing komt te staan.